Hyppää sisältöön
Etusivu Uutiset Vuokrat nousevat keskimäärin 3,3 % vuonna 2024

Vuokrat nousevat keskimäärin 3,3 % vuonna 2024

Tarkistamme vuokria vuodenvaihteessa 2024. Vuokrat nousevat keskimäärin 3,3 prosenttia. Asuntokohtainen korotus voi olla tätä pienempi tai suurempi. Korkein yksittäinen nousu on 5 prosenttia.

Vuokrantarkistuksien taustalla on tänäkin vuonna jatkunut voimakas kustannusten nousu. Esimerkiksi kiinteistöjen ylläpidon kustannukset ovat nousseet tänä vuonna yhteensä 8,4 %, joista suurimpana sähkö 20,5 %.

Kohtuuhintaista asumista opiskelijoille

Hoas on opiskelijoiden perustama yleishyödyllinen säätiö. Toimintamme ei tavoittele voittoa vaan asunnot vuokrataan omakustannehintaan. Vuokrien suuruus määräytyy siten, että niistä saatavilla tuloilla voidaan pyörittää vuokraustoimintaa, kiinteistöjen ylläpitoa sekä korjaus- ja uudisrakentamista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Hoasin vuokrat ovat keskimäärin noin 30 prosenttia markkinahintaa edullisempia.

Ohjeet asukkaille

Vuokranmaksutiedot

Vuoden 2024 asuntosi vuokran ja maksutiedot löydät sähköpostilla ja kirjeellä saamaltasi laskulta. Viitenumerosi pysyy samana. Maksutiedot voit aina tarkistaa MyHoasista. Muista päivittää vuokrasumma verkkopankkiisi hyvissä ajoin ennen 6.1. erääntyvää tammikuun vuokraa.

Kela

Kela saa vuokratiedot suoraan meiltä. Kelan ohjeiden mukaan alle 50 euron kuukausivuokran korotukset eivät pääsääntöisesti vaikuta asumistuen määrään, jos muita muutoksia ei ole tullut. Jos sinulla on kysyttävää asumistukeen liittyvistä asioista, ole yhteydessä suoraan Kelaan.

Autopaikkamaksu

Autopaikkojen hintoihin ei tule muutoksia vuoden 2024 alusta. Voimassa olevat maksut näet uudelta laskultasi sekä MyHoasista.


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.
Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu