Hyppää sisältöön
Etusivu Hakevalle Asumisoikeuden siirto

Kiireellinen asunnon vaihto

Jos asut Hoasilla ja sinulla on kiire vaihtaa asuntoa perheenlisäyksen, eron tai ase/siviilipalveluksen vuoksi, pyrimme löytämään sinulle uuden asunnon nopeasti.

Vaihtoasuntoa tarjotaan sen hetken asuntotilanteen mukaan. Asunnon sijainti ja asuntotyyppi eivät välttämättä vastaa hakemuksella esittämiäsi toiveita.

Kiireellisessä asunnon vaihtotarpeessa täytä asuntohakemus ja valitse asunnon hakemisen syyksi:

  • Hoas-asunnon vaihto: Ase- tai siviilipalvelus
  • Hoas-asunnon vaihto: Avio- tai avoero
  • Hoas-asunnon vaihto: Perheenlisäys

Liitä hakemukseen todistus hakemisen perusteista. Alla on kerrottu, mikä todistus tarvitaan tietyssä tilanteessa.

Kiireellisyyden perusteella voimme tehdä sinulle yhden asuntotarjouksen. Jos et hyväksy tarjottua asuntoa, voit jatkaa asunnon hakemista muulla syyllä.

Aiemmin kiireellisestä asunnon vaihdosta on puhuttu asumisoikeuden siirtona. Asumisoikeuden siirto tarkoittaa kiireellistä asunnon vaihtotarvetta.

Avio- tai avoero

Avio- tai avoero on syy kiireelliselle asunnonvaihtotarpeelle. Molempien vuokrasopimuksen allekirjoittaneiden on irtisanottava vuokrasopimus omalta osaltaan, ellei toinen osapuoli halua jäädä asumaan asuntoon vuokranantajan irtisanomisajalle. Tässä tapauksessa asuntoon jäävä osapuoli ei irtisano itse asuntoa. Lue lisää puolison pois muuttamisesta.

Avio- tai avoeron sattuessa asuntohakemukselle ei tarvitse liittää todistusta hakemisen perusteista.

Perheenlisäys

Raskaus on syy kiireelliselle asunnonvaihtotarpeelle. Voit jättää asuntohakemuksen heti kun raskaus on todettu. Emme välttämättä pysty tarjoamaan asuntoa ennen laskettua aikaa.

Hakiessasi asuntoa kiireellisesti perheenlisäyksen takia, toimita meille asuntohakemuksen liitteenä raskaustodistus, johon on merkitty laskettu aika.

Ase- tai siviilipalvelus

Ase- tai siviilipalvelus on syy kiireelliselle asunnonvaihtotarpeelle, jos ase- ja siviilipalvelus alkaa välittömästi aiemman vuokrasopimuksen päätyttyä ja olet valmis vastaanottamaan asunnon heti ase- tai siviilipalveluksen päätyttyä.

Toimita meille asuntohakemuksen liitteenä todistus, josta näkee ase- tai siviilipalveluksen alkamis- ja päättymispäivät.

Voit myös pitää asuntosi palveluksen ajan ja halutessasi jälleenvuokrata sen. Lue lisää: Asunnon jälleenvuokraaminen.

Opiskelijavaihto tai työharjoittelu

Jos lähdet opiskelijavaihtoon tai pääkaupunkiseudun ulkopuolelle työharjoitteluun, voit pitää asuntosi ja halutessasi jälleenvuokrata sen opiskelijavaihdon tai harjoittelun ajaksi. Lue lisää: Asunnon jälleenvuokraaminen.

Tarjoamme vain yhtä asuntoa kiireellisyyden perusteella

Jos haet kiireellistä asunnonvaihtoa, tarjoamme sinulle vain yhtä asuntoa. Voi olla, että hakemuksella esitettyjä toiveita asuntotyypistä tai sijainnista ei voida täyttää. Jos haet vain tietyn tyyppistä asuntoa tai asuntoa tarkasta sijainnista, vaihda asunnon hakemisen syyksi jokin muu kuin ase- tai siviilipalvelus, avio- tai avoero tai perheenlisäys.

Jos et ota tarjoamaamme asuntoa vastaan, voit jatkaa asunnon hakemista jollain muulla syyllä. Käy päivittämässä asuntohakemukseesi asunnon hakemisen syyksi jokin muu kuin ase- tai siviilipalvelus, avio- tai avoero tai perheenlisäys. Kun asunnon hakemisen syy ei ole jokin näistä, et ole etusijalla muihin hakijoihin nähden emmekä me voi taata asuntotarjousta.

Asunnon hakeminen ei päätä sopimustasi

Nykyinen vuokrasopimuksesi ei pääty itsestään vaan sinun on huolehdittava sen irtisanomisesta itse. Vuokrasopimus irtisanotaan täyttämällä irtisanomislomake. Lue lisää: Vuokrasopimuksen irtisanominen.


Näyttäisi siltä että ad-block on päällä.

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, pyydämme deaktivoimaan ad block - laajennuksen. Sivuillamme ei ole mainoksia,
Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu