Hyppää sisältöön
Etusivu Muuttavalle Yhteenmuutto

Yhteenmuutto

Kumppani voi muuttaa kanssasi asumaan Hoas-asuntoon, jos asut yksiössä, kaksiossa tai suuremmassa asunnossa. Kumppanin ei tarvitse olla opiskelija. Kun suunnittelette yhteenmuuttoa, ole etukäteen yhteydessä asiakaspalveluumme, niin saamme sopimusasiat hoidettua ennen yhteenmuuttoa. Puolison muuttaminen asuntoon vaatii aina Hoasin hyväksynnän.

Yhteisvastuullinen vuokrasopimus

Kun puolisosi lisätään vuokrasopimukselle, teille muodostuu yhteisvastuullinen vuokrasopimus. Yhteisvastuullinen vuokrasopimus tarkoittaa sitä, että olette molemmat yhteisesti vastuussa asunnon kunnosta ja vuokranmaksusta. Jos siis kumppani jättää oman osuutensa vuokrasta maksamatta, olet sinä edelleen vastuussa siitä, että vuokra tulee maksetuksi. Tämä koskee aina molempia asukkaita, eikä sillä ole merkitystä, kumpi asui asunnossa ensin. Jos vuokraa ei muistutuksista huolimatta makseta, molemmat siirtyvät perintätoimiston asiakkaiksi.

Yhteisvastuullista vuokrasopimusta ei myöskään voi irtisanoa yksipuolisesti. Jos myöhemmin haluatte muuttaa erilleen, molempien pitää irtisanoa vuokrasopimus omalta puoleltaan täyttämällä irtisanomisilmoitus.

Kaverin kanssa yhteiseen asuntoon

Kaveri voi muuttaa kanssasi yksiöön, kaksioon tai isompaan asuntoon. Uuden asukkaan muuttaminen asuntoon vaatii aina Hoasin hyväksynnän, joten ole etukäteen yhteydessä asiakaspalveluumme, jotta saamme sopimusasiat kuntoon ennen muuttoa.

Kun muutat kaverin kanssa yhteen, myös teille muodostuu yhteisvastuullinen vuokrasopimus, jossa molemmat ovat yhdessä vastuussa vuokranmaksusta ja asunnon kunnosta. Voit hakea kaverin kanssa myös samaan soluun.

Solu ja yhteenmuutto

Soluhuone on tarkoitettu vain yhdelle asukkaalle, eli kumppani ei voi muuttaa kanssasi soluun asumaan. Jos asut solussa ja suunnittelette yhteenmuuttoa, voitte hakea yhdessä perheasuntoa Hoasilta. Perheasunnoissa riittää, että toinen hakijoista on opiskelija.

Yhteenmuuton muistilista

  • Asunnon vuokra pysyy samana, oli asukkaita yksi tai useampi.
  • Jos saat Kelan yleistä asumistukea, se on tarkistettava aina, kun asukkaiden määrä muuttuu. Ota etukäteen selvää yhteenmuuton vaikutuksesta asumistukeesi Kelan sivuilta.
  • Yhteenmuutto on iso askel missä tahansa ihmissuhteessa, joten jutelkaa etukäteen odotuksistanne, arjen järjestämisestä ja kulujen jakamisesta jo ennen yhteenmuuttoa.
  • Yksi kotivakuutus riittää kattamaan koko asunnon irtaimiston. Ota kuitenkin selvää, pitääkö vakuutusyhtiöllesi ilmoittaa asukasluvun muuttumisesta ja huolehdi myös vakuutusasiat kuntoon.

Tutustu myös


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.
Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu