Hoppa till innehållet
Framsida Ansokningstyp

Bostadsansökan

* Obligatoriskt fält

*” anger obligatoriska fält

Kieli / Språk / Language*

Ansökan om bostad för studerande

Du kan ansöka om bostad så snart din studieplats i huvudstadsregionen har bekräftats. Ju fler bostadsområden och lägenhetstyper du väljer för din ansökan, desto bättre chanser har du att få en bostad.


Du kan också ansöka om bostad för en kortare vistelse i huvudstadsregionen. En studerande som till exempel har en praktik som är relaterad till studierna, studier eller sommarjobb i huvudstadsregionen kan ansöka om en bostad för en bestämd tid.

Ansökan om bostad för utbytesstuderande

Utbytesstuderande har ett separat ansökningsformulär för möblerade lägenheter. Ansökningsperioden för utbytesstuderande lägenheter börjar den 1 april för höstterminen och den 30 september för vårterminen. En utbytesstuderande kan ansöka om en lägenhet under ansökningsperioden även innan studieplatsen i Finland har bekräftats.


Låt oss lägga till en beskrivning här att en utbytesstuderande också kan ansöka om en lägenhet med en normal ansökan.

Välj applikationstyp*

Hoas dataskyddspolicy

Hoas är en allmännyttig stiftelse. Valet av hyresgäster styrs av Finansierings- och utvecklingscentralen för boendetARA. Förutsättningen för att ingå ett avtal och upprätthålla ett hyresförhållande är att vi får de personuppgifter som behövs från bostadssökande och hyresgäster. Du kan kontrollera vår dataskyddspolicy för att se hur vi behandlar dina personuppgifter vid olika stadier av kundvägen.


Det ser ut att du har ad blocker aktiverad.

För att garantera korrekta funktioner på sajten, vi rekommenderar att deaktivera ad blocker.
Your current shadow instance is ""staging"". Exit