Hoppa till innehållet
Framsida Nyheter Fem tips för ansökan

Fem tips för ansökan

Hur kan du öka dina chanser att få en bostad? Vad kan du göra för att få en Hoas-bostad snabbare? Här är våra fem tips för att ta din bostadansökan till nästa nivå!

Det finns många saker att tänka på när man fyller i en bostandansökan.

1. Fyll i din bostadansökan så snart du har blivit antagen till skolan

Har du fått ett antagningsbesked? Grattis, du har en spännande tid framför dig! Om din skola är belägen i huvudstadsregionen (och du uppfyller även våra övriga kriterier) kan du ansöka om en Hoas-bostad. I början av terminen ges förtur till de studenter som kommer till huvudstadsregionen för att påbörja sina studier och söker bostad. Dock bör du lämna in din bostadsansökan så snart som möjligt eftersom vi bland annat erbjuder bostad till dem som har väntat längst.

2. Snabbt till ett nytt hem? Välj delad bostad.

Ett rum i en delad bostad är det beprövade och uppskattade valet bland studenter. Medan hyran redan är lätt på plånboken och inkluderar el och vatten, kan du också få ett rum i en delad lägenhet snabbt – åtminstone snabbare än någon annan typ av Hoas-bostad. Delad bostad är det perfekta valet när du behöver hitta en bostad snabbt. Och om du senare upptäcker att ett liv med rumskamrater inte är för dig, kan du ansöka om en annan Hoas-bostad.

3. Ansök om flera områden

Hoas-bostader finns sammanlagt i 43 olika områden i Helsingfors huvudstadsregion. Våra områden är nära skolor eller bra kollektivtrafik. Få hjälp att lista ut områdena med hjälp av vårt områdestest.

En annan praktisk verktyg för att hitta lämpliga områden är Hoas Maps där du kan se läget för våra fastigheter, närliggande skolor och kollektivtrafik.

Dina önskemål om område påverkar hur snabbt du kan få en lägenhet. Ju fler du väljer i din ansökan, desto större urval har vi att erbjuda!

4. Ta reda på en lämplig maxhyra

Vi kommer att erbjuda dig en bostad där hyran inte överstiger den maximala hyran på din ansökan. Men du bör inte bara gissa beloppet du fyller i om du vill ha bästa möjliga chans att få en lägenhet.

Hyran för en enskild lägenhet beror på många saker: plats, typ och storlek på lägenheten, ålder och skick på fastigheten, och även vilken våning lägenheten ligger på. Till exempel kan hyran för en etta i våra mest populära områden vara över 900 euro, medan hyran för en etta på andra platser kan vara mindre än 500 euro. För ett rum i delad bostad är 300 euro tillräckligt.

Du bör bekanta dig med den allmänna prisnivån på de områden du är intresserad av, liksom hyran för en viss typ av lägenhet. Baserat på detta kan du överväga den bästa maxhyran så att få en lägenhet inte beror på småpengar.

5. Uppdatera din ansökan en gång i månaden

Du bör uppdatera din ansökan åtminstone en gång i månaden om du aktivt letar efter en bostad. Din ansökan är giltig i tre månader, men med frekventa uppdateringar låter du oss veta att ditt behov av en lägenhet fortfarande är aktuellt. Kom också ihåg att ta bort din ansökan om du hittar boende någon annanstans.

Redigera din ansökan om det sker förändringar i din egen situation. Att redigera din ansökan påverkar inte hur länge du har väntat på en Hoas-lägenhet.

Det är viktigast att hålla din kontaktinformation korrekt så att eventuella erbjudanden om lägenheter når dig. Redigera även din ansökan om du byter skola eller önskar en annan inflyttningsdatum. Medan du redigerar din ansökan kan du också lägga till olika lägenheter och områden eller öka din maximala hyra – ju större urval vi har att erbjuda, desto mer troligt är det att du får en lägenhet!


Det ser ut att du har ad blocker aktiverad.

För att garantera korrekta funktioner på sajten, vi rekommenderar att deaktivera ad blocker.
Your current shadow instance is ""staging"". Exit