Hyppää sisältöön

Vesi ja sähkö

Tältä sivulta löydät tietoa kiinteistöjemme vesimaksuista, sähköstä ja lämmityksestä.

Vesi

Suurimmassa osassa Hoas-asunnoista vesi sisältyy vuokraan, jolloin asukkaalle ei tule erillistä vesimaksua. Uusimmissa ja perusparannetuissa kohteissamme on käytössä vesimaksuennakko, joka mahdollistaa asukkaan todelliseen vedenkulutukseen perustuvan laskutuksen.

Näissä kiinteistöissä on vesimaksuennakko:

  • Katajanokanranta 21
  • Vieraskuja 5
  • Anna Sahlsténinkatu 4
  • Työpajankatu 4
  • Yläkiventie 4, 7 ja 9
  • Myllymatkantie 7
  • Kaikki valmistuvat uudis- ja perusparannuskohteet

Vesimaksu peritään kuukausiennakkona vuokranmaksun yhteydessä ja se tarkistetaan neljän kuukauden välein. Tarkistuksen perusteella maksua laskutetaan tai hyvitetään sen mukaan, oletko käyttänyt vettä arvoitua enemmän tai vähemmän.

Veden hinnoittelu 2024

Kylmä vesi
4,06 €/m3

Lämmin käyttövesi
Helsinki 8,98 €/m3
Espoo 7,44 €/m3
Vantaa 5,96 €/m3

Sähkö

Soluasunnot

Sähkö sisältyy soluasuntojen vuokraan.

Yksiöt, kaksiot ja perheasunnot

Tarkista omalta asuntotarjoukseltasi, kuuluuko sähkö asuntosi vuokraan. Jos sähkö ei kuulu vuokraan, tee oma sähkösopimus hyvissä ajoin ennen muuttoa. Oman sähkösopimuksen solmimisen etuna on, että pääset itse vaikuttamaan sähkölaskun suuruuteen omaa sähkönkulutustasi tarkkailemalla.

Sähkön palveluntarjoajia ja hintoja kannattaa vertailla ennen sopimuksen solmimista parhaimman tarjouksen saamiseksi. Pääset vertailemaan Hoas-koteihin saatavilla olevia vaihtoehtoja kätevästi VertaaEnsin.fi-palvelussa.

Lämmitys

Asuntojen lämmitys sisältyy vuokraan. Hoasin kiinteistöjä lämmitetään kaukolämmöllä ja lämmitystä säädetään automaattisesti termostaattien avulla ulkolämpötilan mukaan. Huomaa kuitenkin, että jos asunnossasi on esimerkiksi lattialämmitys, sen kulutus näkyy omassa sähkölaskussasi.

Hoasin hankkima sähkö

Niissä asunnoissa, joissa sähkö kuuluu vuokraan, Hoasin hankkima sähkö on aina kotimaista vesivoimaa. Kaikki kiinteistöjemme sähkö sekä Vantaalla ja Espoossa sijaitsevien kohteiden kaukolämpö hankitaan päästöttömänä. Vuoden 2023 loppuun mennessä kaikki hankkimamme kiinteistösähkö ja -energia on uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua ja jatkossa siis 100 % päästötöntä.


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.
Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu