Hyppää sisältöön
Etusivu Uutiset DNA muistuttaa huolehtimaan Wifi-modeemin ja netin tietoturvallisuudesta

DNA muistuttaa huolehtimaan Wifi-modeemin ja netin tietoturvallisuudesta

Suojelupoliisi on ilmaissut huolensa kotikäytössä olevien reitittimien eli WiFi-modeemien turvallisuudesta ja nostanut yhdeksi Suomen merkittäväksi uhkatekijäksi suojaamattomat kotireitittimet. Hoasin asukkailla on käytössään veloituksetta DNA:n toimittama Hoasnet ja myös DNA haluaa muistuttaa WiFi-modeemin ja taloyhtiönetin tietoturvallisuudesta.

Huonosti suojattu kotiverkko antaa huijareille mahdollisuuden tunkeutua kotiverkossa oleviin laitteisiin (esimerkiksi puhelimet, tabletit, tietokoneet, turvakamerat, älytelevisiot, älykellot ja robotti-imurit). Huolehdi siis riittävän hyvästä tietoturvasta näillä DNA:n listaamilla asioilla.

Valitse luotettava WiFi-modeemi

Lähtökohta verkkohyökkäyksiltä suojautumiseen on varmistaa, että kotiverkkoa jakava WiFi-modeemi on riittävän tietoturvallinen ja laadukas. Siinä missä verkkoteknologia ja tietoturvallisuus ovat kehittyneet niin ovat verkkouhatkin. Siksi vanhentunut modeemi on aina tietoturvariski. Jos käytössäsi on yli 4 vuotta vanha modeemi, se kannattaa vaihtaa uuteen tietoturvasyistä. Uusien modeemienkin turvallisuudessa on eroja, ja turvallisinta on hankkia uusi
modeemi operaattorilta.

Kiinnitä huomiota WiFi-modeemisi oletusasetuksiin

WiFi-modeemin kyljessä tai pohjassa on tarra, jossa WiFi-verkon nimen ja salasanan lisäksi on myös kirjautumistiedot modeemin asetussivustolle, jossa voidaan hallinnoida ja muokata kotiverkon oletusasetuksia, kuten WiFi-verkon nimi, salasana ja palomuuriasetukset. Liian ennalta-arvattavat ja henkilökohtaisia tietoja sisältävät WiFi-verkon nimi ja salasana on suositeltavaa vaihtaa. Lisäksi on tärkeä tarkistaa, että verkon kautta tulevia hyökkäyksiä torjuva palomuuri on päällä. Tarkat ohjeet löydät oman WiFi-modeemisi käyttöohjeista.

Muista myös nämä

Suojaa nettiin yhdistetyt laitteet tietoturvapalvelulla: On suositeltavaa suojata puhelimet, tabletit ja tietokoneet erillisellä tietoturvapalvelulla. Virustorjuntaohjelmat pyrkivät jatkuvasti estämään haittaohjelmien pääsyä verkon laitteisiin sekä vahingon sattuessa pystyvät myös poistamaan tehokkaasti näitä laitteista.

Vältä julkisia WiFi-verkkoja: Julkinen ilmainen verkko on aina houkuttelevampi kohde hyökkääjälle, kun hakkeri saattaa tähän tunkeutumalla päästä käsiksi useamman eri henkilön laitteisiin. Jos hakkeri pääsee julkisen verkon kautta käsiksi esimerkiksi älypuhelimeesi, voi virus levitä kaikkiin kotisi muihinkin laitteisiin seuraavalla kerralla, kun älypuhelin liittyy takaisin kotiverkkoosi.

Kaipaatko lisää apua?

Voit olla yhteydessä DNA Asiakaspalveluun 044 144 044 (ma–pe 8.00–18.00). Jos tarvitset uuden WiFi-modeemin, saat sen nopeimmin kipaisemalla DNA Kauppaan dna.fi/dnakaupat.


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.
Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu