Hyppää sisältöön
Etusivu Asuvalle Palvelut Hoas-asukkaalle

Palvelut Hoas-asukkaalle

Ilmainen Internet-liittymä

Hoasin asukkaana saat ilmaisena lisäpalveluna käyttöösi nettiyhteyden Hoas-kodissasi. Nettiliittymän käyttö on maksutonta, ainoastaan verkkokaapeli ja halutessaan myös reititin on hankittavat itse. Hoasnetin palveluntarjoaja on muutamaa kohdetta lukuunottamatta DNA. Lue lisää Hoasnetin käyttöönotosta täältä. Ole vikatilanteissa yhteydessä DNA:n vikailmoitusnumeroon 0800 300 500. Kerro olevasi Hoasin asukas ja käytössäsi on DNA:n toimittama Hoasnet. Kodissasi näkyvät myös DNA:n kaapeli TV-kanavat.

Trinet Otaniemessä

Osoitteissa Jämeräntaival 9, Jämeräntaival 10, Jämeräntaival 11, Servin Maijan tie 3, Servinkuja 5 ja Servinkuja 6 käytössä on Otaniemen alueverkko Trinet. Katso lisätietoja: https://verkko.ayy.fi/

Toimi vikatilanteissa Trinetin sivulta löytyvän ohjeistuksen mukaan. https://verkko.ayy.fi/problems.html.

Juusintiellä Telian Hoasnet

Juusintiellä maksuton Hoasnet toimii Telian yhteydellä. Laajakaistan käyttöönottoa ja käyttöä varten tarvitset Ethernet verkkokaapelin (RJ-45) sekä asukasnumerosi.

Pesutupa

Lähes kaikissa Hoasin kiinteistöissä on hyvin varustellut pesutuvat, joissa pyykit voi pestä helposti ja ilmaiseksi. Pyykkivuoron voi varata kätevästi sähköisestä varausjärjestelmästä. Yhdellä tilillä on kiinteistöstä riippuen oikeus varata joko 5 tai 10 pesula-/kuivausvuoroa viikossa. Pesutuvissa olevat kuivausrummut, -kaapit, lingot sekä kuivaushuoneet ovat myös maksuttomia. Uusimmissa ja vastikään remontoiduissa kohteissa pesutupien yhteydessä on myös opiskelutiloja, joissa voi viettää aikaa pyykkien peseytyessä.

Varausjärjestelmän ulkopuolelle jäävät ne kiinteistöt, jotka eivät ole kokonaan Hoasin omistuksessa, sekä kiinteistöt, joissa ei ole varattavia pesutupia tai joiden pesutupia Hoas ei hallinnoi. Näissä kohteissa Hoas ei hallinnoi sauna- ja/tai pesulavuorojen varausta, katso tarkemmat tiedot kiinteistön sivuilta:

Oman pesukoneen käyttö asunnossa edellyttää aina kotivakuutusta.

Saunavuorot

Useimmissa Hoasin kiinteistöissä on sauna, josta asukkaat voivat varata omat saunavuoronsa ilmaiseksi sähköisen varausjärjestelmän kautta. Varattavien saunavuorojen määrä vaihtelee kolmesta viiteen kuukaudessa. Saunat lämmitetään vähintään keskiviikosta lauantaihin klo 17–22.

Varausjärjestelmän ulkopuolelle jäävät ne kiinteistöt, jotka eivät ole kokonaan Hoasin omistuksessa, sekä kiinteistöt, joissa ei ole varattavia saunoja tai joiden saunoja Hoas ei hallinnoi.

Vesi

Vesi kuuluu vuokraan kaikissa Hoasin asunnoissa.

Sähkö

Sähkö kuuluu vuokraan soluasunnoissa. Yksiöissä ja perheasunnoissa sähkö kuuluu vuokraan osassa asuntoja. Uusimmissa taloissa asukas solmii itse sähkösopimuksen ja pystyy näin pienentämään sähkölaskuaan vähentämällä omaa kulutustaan. Sähkön palveluntarjoajia ja hintoja kannattaa vertailla ennen sopimuksen solmimista. Tästä pääset vertailemaan sähkösopimuksia VertaaEnsin.fi-​palvelussa

Asuntotarjouksessa kerrotaan kuuluuko sähkö vuokraan.

Hoasin hankkima sähkö on aina kotimaista vesivoimaa.

Kerhohuoneet ja muut yhteistilat

Hoasin kiinteistöissä on asukkaiden käytössä muun muassa kerhohuoneita, kuntosaleja, yhteiskeittiöitä, kattoterasseja. Talojen asukkaat järjestävät tiloissa omannäköistään toimintaa. Useimmissa kiinteistöissä yhteistilojen varauksia hallinnoi kiinteistön asukastoimikunta.

Säilytystilat

Asukkaiden käytössä on säilytyskomeroita useimmiten kiinteistöjen kellaritiloissa. Tavaroita saa säilyttää vain niitä varten varatuissa tiloissa ja niiden säilytys muissa kiinteistön yhteisissä tiloissa sekä käytävillä on paloturvallisuussyistä ehdottomasti kielletty.

Autopaikka

Useimmissa kiinteistöissä asukkaiden on mahdollista varata autopaikka. Paikkojen tyyppi, määrä ja hinta vaihtelevat kiinteistöittäin. Autopaikasta peritään erillinen maksu. Jätä autopaikkahakemus Asiointi-sivun lomakkeella.

Piha-alueilla pysäköinti on kielletty lukuunottamatta lyhytkestoista, enintään 15 minuutin lastaamista ja lastin purkua esimerkiksi muuton yhteydessä. Vieraspaikoilla pysäköinti on sallittu pysäköintikiekolla enintään 4 tunnin ajan arkisin kello 8-22. Vieraspaikat on tarkoitettu vain asukkaiden vieraiden lyhytaikaiseen pysäköintiin.

Lämmitystolppien käyttö sähköautojen lataamiseen on kielletty. Pistorasiaa ei ole tarkoitettu käytettävän suurella kuormituksella pitkiä aikoja ja lataaminen aiheuttaa tulipaloriskin.

Suurimmassa osassa Hoasin kiinteistöjä pysäköinninvalvontaa hoitaa Aimo Park.

Ovenavauspalvelu on tarkoitettu sinulle siinä tapauksessa, että avain ei ole tilapäisesti hallussasi (avain on kadonnut tai olet unohtanut avaimen esimerkiksi sisälle asuntoon). Ovenavauksen voi tilata vain asunnossa virallisesti Hoasilla kirjoilla oleva asukas. Todista henkilöllisyytesi näyttämällä kuvallista, virallista henkilöllisyyden todistavaa asiakirjaa esim. passi tai henkilötodistus.

Monipuolinen kiinteistöhuolto

Jos jokin on asunnossa rempallaan, hoidamme sen kuntoon. Iso osa asunnossa tehtävistä huoltotoimenpiteistä on asukkaille maksuttomia. Esimerkiksi vaihdamme rikkoutuneen jääkaapin kahvan tai kuluneet tiivisteet maksutta.


Näyttäisi siltä että ad-block on päällä.

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, pyydämme deaktivoimaan ad block - laajennuksen. Sivuillamme ei ole mainoksia,
Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu